Sensorische integratie therapie/ ASITT

Sensorische integratie is het hele proces van informatie opnemen uit de buitenwereld, selecteren, verschillende stukjes informatie aan elkaar koppelen en daarna op de juiste manier reageren.

Als de sensorische integratie niet goed verloopt, kunnen in het dagelijks leven allerlei problemen ontstaan. Veelgenoemde klachten zijn duizeligheid, last van licht en geluid, slechte concentratie of niet meer kunnen multitasken.

Voor wie?
Volwassenen met Whiplash Asociated Disorder (WAD)
Mensen met niet aangeboren hersenletsel
Mensen met post covid
Mensen met een hersenschudding/ Post Commotioneel Syndroom (PCS)

Wat houdt de behandeling in?
U leert de principes van  Sensorische Integratie therapie, waardoor u invloed kunt uitoefenen op de prikkels die binnen komen. U leert momenten te herkennen waarop er te veel/ weinig prikkels binnen komen. Deze behandeling wordt uitgevoerd volgens het ASITT protocol, Adult Sensory Integration Timmerman Treatment.

Na een ongeluk met de racefiets liep ik een hersenschudding op. In de 2 maanden daarna probeerde ik op te bouwen, maar liep vast. Met de SI-therapie heb ik geleerd een balans te vinden in mijn activiteiten en daarna stapje voor stapje weer op te bouwen. Daarnaast hielp de SI-therapie om uit te vinden waar mijn zenuwstelsel verstoord was geraakt. Met oefeningen is er langzaam aan een balans gevonden en was ik klaar om te starten met een revalidatietraject erna.
Ervaringen van een cliënt

Contact

Agnes: 06 - 23 87 29 60
werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Astrid: 06-38249121
werkzaam op dinsdag en vrijdag

Dana: 06-14124511                              werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Goed om te weten

Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein.

© 2021 Ergotherapy Alphen  |  Privacyreglement