Behandelingen

Met welke problemen kunt u terecht bij Ergotherapie Alphen?

Bij ergotherapie denkt u misschien direct aan hulpmiddelen of het aanvragen van voorzieningen. Ergotherapie omvat veel meer. Het richt zich op het mogelijk maken van handelen, zodat u kunt deelnemen aan het dagelijks en maatschappelijk leven. Het gaat om uw gezondheid en welzijn. We bereiken dat door u anders te leren handelen, opnieuw te leren handelen of beter te leren handelen.

Zelfverzorging
Kleden, wassen, haren kammen, tanden poetsen, eten en drinken, steunkousen aan- en uittrekken of het organiseren van de persoonlijke verzorging.

Zelfredzaamheid
Verplaatsen binnen en buitenshuis (met hulpmiddel), verplaatsen naar toilet of bed, opstaan van (rol) stoel, bed of toilet.

Organisatie van huishouden
De ergotherapeut kan u laten zien en ervaren hoe u huishoudelijke activiteiten op een ergonomische wijze met zo min mogelijk belasting van de gewrichten kunt uitvoeren.

Vrije tijd
Lezen, schrijven, uitvoeren van hobby’s, bedienen van de computer. De ergotherapeut kan samen met u kijken hoe u uw hobby kunt blijven uitvoeren of helpt u te zoeken naar een nieuwe hobby.

Sensorische integratie
Sensorische integratie is het proces van informatie opnemen uit de buitenwereld, selecteren, stukjes informatie aan elkaar koppelen en daarna op de juiste manier reageren. Als dit proces niet goed verloopt, kunnen er allerlei problemen ontstaan, zoals duizeligheid, last van licht en geluid, slechte concentratie of niet meer kunnen multitasken.

Herstel na corona
Als u corona heeft gehad, kunt u nog lange tijd verzwakt blijven en last houden van vermoeidheid. Dit kan u belemmeren in het weer oppakken van uw dagelijks leven en uw werkzaamheden. Een ergotherapeut leert u omgaan met vermoeidheid, een goede dag-structuur aan te houden en hoe u activiteiten kunt op- en uitbouwen.

Hulp bij klachten vermoeidheid
Rent u zichzelf voorbij? Zijn uw dagen vol gepland met activiteiten? Als u gezond bent, hoeft dit geen probleem te zijn, maar mensen met pijn- en vermoeidheids-problematiek raken sneller vermoeid en herstellen minder snel. De ergotherapeut kan u helpen weer een balans te vinden in uw belasting- belastbaarheid. 

Hulpmiddel voor mobiliteit
Welk hulpmiddel is het meest veilig? Dat hangt af van de persoon, de situatie en de activiteiten die iemand wil uitvoeren. Ergotherapie Alphen kan adviseren wat voor u de beste oplossing is. Er wordt vaak een verkeerd hulpmiddel aangeschaft en wordt vergeten dat er vaak training nodig is in een nieuwe situatie.

Contact

06 - 23 87 29 60
info@ergotherapiealphen.nl

Goed om te weten

Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein.

© 2021 Ergotherapy Alphen  |  Privacyreglement