Hulp bij chronische klachten vermoeidheid

Rent u zichzelf voorbij? Zijn uw dagen vol gepland met activiteiten? Als u gezond bent, hoeft dit geen probleem te zijn. Na voldoende nachtrust of een rustig weekend kan u er meestal weer tegen aan. Als er geen herstel plaats vindt kan er overbelasting optreden en nemen de vermoeidheidsklachten toe.

Mensen met pijn- en vermoeidheids-problematiek raken sneller vermoeid en herstellen minder snel. De hoeveelheid activiteiten die zij aankunnen nemen af. De belastbaarheid neemt af. De ergotherapeut kan u helpen weer een balans te vinden in uw belasting- belastbaarheid. 

Voor wie?
Vermoeidheidsklachten na behandeling van kanker
Bij chronische pijn
Bij hersenletsel
Bij post COVID-19-klachten
Bij neurologische aandoeningen, zoals MS en ziekte van Parkinson

Hoe gaat de ergotherapeut te werk?
Er zijn verschillende methodes om mensen te helpen hoe zij weer inzicht krijgen in hun dag indeling. Door in gesprek te gaan wordt er afgestemd op u wat een goede belasting is om weer activiteiten op te kunnen bouwen in het dagelijks leven. Ook wordt er gekeken naar de oorzaak van de vermoeidheidsklachten.

De module niet rennen maar plannen heb ik veel aan gehad. In het begin dacht ik, dit weet ik allemaal wel. Dat is ook zo, maar om het bewust toe te passen is een ander verhaal. Hoe meer ik er bewust mee bezig ben, hoe beter het lukt. Het helpt ook om de arbeidsuren niet te snel op te willen bouwen.
Ervaringen van een cliënt met NAH

Contact

06 - 23 87 29 60
info@ergotherapiealphen.nl

Goed om te weten

Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein.

© 2021 Ergotherapy Alphen  |  Privacyreglement