Een veilig hulpmiddel voor mobiliteit

Welk hulpmiddel is het meest veilig? Dat hangt af van de persoon, de situatie en de activiteiten die iemand wil uitvoeren. Ergotherapie Alphen kan adviseren wat voor u de beste oplossing is. Er wordt vaak een verkeerd hulpmiddel aangeschaft en wordt vergeten dat er vaak training nodig is in een nieuwe situatie.

Fietsen
Als fietsen moeizaam gaat zijn er diverse mogelijkheden om toch te kunnen blijven fietsen. Er zijn verschillende aangepaste fietsen te verkrijgen via de wmo. Ook is het mogelijk om fietstraining te krijgen met uw nieuwe hulpmiddel, zodat u weer kan deel nemen aan het verkeer. De ergotherapeut kan hulp bieden bij het adviseren en aanvragen van een aangepaste fiets afgestemd op uw situatie.

Scootmobiel rijles
Er is veel vraag naar scootmobiel rijlessen. Tijdens de rijlessen worden verschillende soorten vaardigheden geoefend, zoals oversteken bij het stoplicht, achteruit rijden of kleine en grote bochten maken. Daarnaast kan de ergotherapeut hulp bieden bij het adviseren wat voor  type scootmobiel en helpen bij aanvragen van een scootmobiel. Dit zal afgestemd worden op uw situatie.

De ergotherapeut heeft mij advies gegeven welke aangepaste fiets voor mij geschikt is. Zelf had ik dat nooit kunnen bedenken. Verder ben ik erg blij dat ik hulp heb gekregen bij het aanvragen van deze fiets bij de WMO.
Ervaringen van een cliënt

Contact

06 - 23 87 29 60
info@ergotherapiealphen.nl

Goed om te weten

Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein.

© 2021 Ergotherapy Alphen  |  Privacyreglement