ASITT protocol


Het ASITT protocol is een SI behandelmethode, bedoeld voor mensen met zintuigelijke overprikkelingsklachten en duizeligheid na een whiplash, hoofdletsel of andere niet aangeboren hersenaandoeningen. Ook bij mensen met bv. burn-out, fibromyalgie, Helpp syndroom, autisme of AD(H)D kan een SI behandeling helpen om lastige overgevoeligheden en concentratieproblemen te verminderen.

SI = Sensorische Informatieverwerking
Zintuiglijke prikkelverwerking in de hersenen


ASITT = Adult Sensory Integration Timmermans Treatment
Deze SI behandeling is ontwikkeld door ergotherapeuten van het St. Franciscus Gasthuis te Rotterdam en wordt al vele jaren toegepast in revalidatiecentra in Nederland. Ook in enkele eerstelijns praktijken kun je voor het ASITT protocol terecht.


Hoe werkt het ASITT protocol?
Het doel van het ASITT protocol is om weer meer regie te krijgen over je dagelijks handelen: Je leert hoe je meer grip kunt krijgen op alle zintuigprikkels die binnenkomen (o.a. door rustiger, slimmer te bewegen en de juiste activiteiten te kiezen). Je leert hoe je jouw reactie op belastende prikkels kunt dempen.

Door daarnaast ook rustig en systematisch zintuiglijke gewenningsoefeningen te doen zal je geleidelijk aan weer meer zintuiglijke prikkels kunnen verwerken met minder overprikkelingsklachten.

Resultaat van de oefeningen: de dagelijkse bezigheden kunnen na verloop van tijd gemakkelijker worden uitgevoerd met minder overprikkeling, minder vermoeidheid en een betere aandacht.

Contact

06 - 23 87 29 60
info@ergotherapiealphen.nl

Goed om te weten

Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein.

© 2021 Ergotherapy Alphen  |  Privacyreglement