Ergotherapie bij MS
Ergotherapie Alphen is erop gericht dat iemand weer zo zelfstandig mogelijk de dag door kan komen. Voorop staat een praktische aanpak van de activiteiten die voor de patiënt belangrijk zijn en problemen opleveren. Dat varieert van opstaan uit bed, douchen of het uitvoeren van huishoudelijke taken. De ergotherapeut komt bij u thuis om te kijken welke beperkingen er in het dagelijks leven zijn. Mogelijke oplossingen worden met u besproken en in gang gezet.

In de beginfase van MS ligt de nadruk vaak op ondersteuning bij het kunnen blijven deelnemen aan het arbeidsproces. Na verloop van tijd verschuift de aandacht naar hulpmiddelen, woningaanpassingen en dergelijke. Ook het aanpakken van vermoeidheidsklachten is dan een belangrijke taak van de ergotherapeut. “Hoe houd ik grip op mijn energie”.

Wanneer lopen steeds moeilijker gaat, ontstaan er nieuwe hulpvragen. Goede adviezen over houding, een geschikte rolstoel of matras zijn dan van belang.

 

Ergotherapie Alphen is aangesloten bij MS Zorg Nederland.

MS Zorg Nederland is een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten. Voor meer informatie: www.mszorgnederland.nl.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Ergotherapie Alphen.